Grid banner
Filtrera & Sortera

Cat-Eye Solglasögon

5,611
  • Virtuell Prova-På
  • Nyhet
  • Bästsäljare
  • Recept
Upsell Banner for generic product page VTO POPUP
Filtrera & Sortera
Sortera
Populära val
I lager
Nyhet
Virtuell Prova-På
Värde kollektion
Kön
Barn
Dam
Herr
Rea
Billiga glasögon
Outlet
Utförsäljning
Märke
Populära Märken
Alla Märken
Sport
Detaljer
Form
Ansiktsform
Färg på båge
Blå
Brun
Burgundy
Genomskinlig
Glitter
Grå
Grön
Gul
Guld
Gunmetal
Lila
Mönster
Orange
Regnbåge
Rosa
Roséguld
Röd
Silver
Svart
Tortoise
Tvåtonad
Vit
Glas nyans
Blå
Brun
Genomskinlig
Grå
Grön
Gul
Guld
Lila
Orange
Rosa
Röd
Silver
Typ
Glastyp
Material på båge
Storlek
S
M
L
XL
43 mm69 mm
Pris
154 kr22492 kr

Cat-Eye Solglasögon

Ett par solglasögon med cat eye modell ger alltid det där lilla extra glamorösa och har blivit ett ikoniskt modeuttryck bland både kvinnor och män. Med en retroinfluerad båge ger du din look både en modern och spännande twist som fångar uppmärksamhet från förbipasserande.

 

Den amerikanska filmskaparen och designern Altina Miranda menade att de solglasögon som fanns tillgängliga på den tiden var tråkiga och fokuserade främst på unisex- och herrstilar, i motsats till något som skulle tilltala kvinnor runt om i världen. Designen präglades av venetianska harlequinmasker, som med sina slående former och voilà - harlequinsolglasögon, som senare kom att bli kända som cat-eye solglasögon.

 

Med något spetsiga, uppåtriktade kanter, djärvare än alla, eller åtminstone de flesta, andra solglasögon, ger cat-eye solglasögon dig det där lilla extra genom att förstärka och framhäva den naturliga benstrukturen på dina kinder. Den kattögonformade bågstilen uppfanns på 1930-talet, men blev berömd först på 1960-talet tack stöd från celebrititer. En av de aspekter av solglasögon med kattögon som har gjort att de har blivit så framträdande är den uppmärksamhet som har erhållits från legender på skärmen som har valt stilen i allmänhetens ögon.

 

Det var den första glasögontrenden särskilt riktad för kvinnor och kvinnor överallt ville följa i fotspåren av Audrey Hepburn och Marilyn Monroe, som ofta sågs med ett par cat eye solglasögon både på filmskärmen och i intervjuer.

 

Vart kan jag köpa cat eye solglasögon?

Solglasögon med cat eye har blivit en klassiker i glasögonvärlden som kommer tillbaka säsong efter säsong. Upptäck dina nya favoriter från vårt stora utbud och hitta ditt nästa snygga par cat-eye solglasögon hos oss på SmartBuyGlasses.

 

Bland vårt stora utval av solglasögon online hittar du cat-eye solglasögon från diverse välkända varumärken och designers som Gucci, Celine, Tom Ford och LMNT.

 

Hos oss kan du prova alla märken som anges ovan, likaså alla våra solglasögon med cat eye och andra typer av modeller, från bekvämligheten av ditt eget hem. Använd vårt superbekväma virtuella prova på-verktyg för att se hur alla våra par solglasögon sitter på ditt ansikte. Du kan till och med se glasögonen från olika sidovinklar så du vet exakt hur dina kommer att se ut från olika vinklar.

 

Varför ska du handla dina solglasögon med cat eye design från oss? Jo, vi erbjuder en mängd olika fördelar för att se till at vi gör det värt din tid och belönar dig som kund hos oss. Först och främst kan du dra nytta av vår 100-dagars returpolicy. Alla våra receptbelagda glasögon, kontaktlinser och designersolglasögon är berättigade till gratis retur inom 100 dagar från det att du har mottagit varan/varorna. Om du vill byta går det bra eller om du helt enkelt önskar en återbetalning, så ordnar vi det.

 

Håll utkik efter artiklar på vår webbplats som är märkta med "Bästa prisgaranti", och om du hittar ett lägre pris för någon av dem, någonstans online, kommer vi att matcha det. Allt vi behöver från din sida är att du meddelar oss detta inom 14 dagar efter ditt köp, så skickar vi tillbaka skillnaden till ditt konto direkt. Kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig gärna.

 

Vilken ansiktsform passar till cat-eye solglasögon?

En av de svåraste aspekterna av att välja ett par nya solglasögon är att veta om den stil som du gillar kommer att se lika bra ut på ditt ansikte som den gör på modellens ansikte. Du vill naturligtvis försäkra dig om att solglasögon med cat-eye inte överväldigar ditt ansikte eller ger uppmärksamhet till fel delar av ditt ansikte. Som tur är har vi en enkel guide om ansiktsformer till hands som ger dig alla nödvändiga tips och råd. Du behöver först ta reda på vilken ansiktsform du har och sedan ta reda på vilken ramform som kommer att komplettera dig bäst. Solglasögon med cat eye är kända för att hjälpa till att definiera rundade käklinjer och framhäva dina mjukare ansiktsdrag.

 

För att ge ett exempel: för ovala ansiktsformer passar retro cat-eye-bågar mycket bra, men inte för stora och skrymmande modeller, testa istället ett mer mer slimmade och minimala som kompletterar ditt ansikte och främhäver dina bästa drag.

 

Hur bär man upp ett par cat eye glasögon?

Som nämnts ovan är ett av de första stegen du bör ta att lägga ner lite tid på att förstå din ansiktsform och vilka egenskaper hos bågarna som passar dig. Därefter tipsar vi om att anpassa dina accessoarer till din outfit. Solglasögon med cat-eye ger en tydlig retrokänsla, så du kan experimentera med vintageklänningar och skjortor som matchar dem. Testa gärna att exprimentera med din makeup, exempelvis matcha med eyeliner eller ett färgstarkt läppstift för att konkurrera med de djärva formerna som dina solglasögon kommer att ge. 

 

Javisst är även cat eye glasögon något för män och herr! Modets könsregler omdefinieras ständigt, och dagarna då denna fashionabla stil enbart var förbehållen kvinnor är över. Lägg till ett stänk av excentricitet till din look och testa ett par cat eye solglasögon för herr från heta designermärken som Gucci och Prada.