Grid banner
Filtrera & Sortera

Barnsolglasögon

997
Upsell Banner for generic product page VTO POPUP
1-59 av 997 produkter
Filtrera & Sortera

Barnsolglasögon

Solglasögon för barn är inte bara ett roligt sätt att leka med mode. Inte heller är de bara till för att de ska kunna matcha med sitt äldre favoritsyskon eller sin förälder. Solglasögon för barn är utan tvekan ännu viktigare än solglasögon för män eller kvinnor, eftersom risken är större att barn får skador på ögonen av solljuset. Vi förstår vikten av det skydd som barnens UV-solglasögon ger. Vi förstår också att solglasögonen måste vara coola och roliga med spännande färger för att övertyga dem om att behålla dem på i de stunder som de behövs som mest.

 

Oavsett om ditt barn siktar på att bli nästa stora stjärna i skidåkning eller älskar att leka på stranden i solen ni är på solsemester har vårt sortiment av designade solglasögon för barn den perfekta passformen för alla! Särskilt om ditt barn är ett aktivt barn bör du kontrollera de märken som finns tillgängliga och välja ett som bäst passar ditt barns livsstil. 

 

Du kan välja mellan några av de mest populära märkena som erbjuder solglasögon för barn, inklusive Ray-Ban Kids, som är några av de mest populära solglasögonen för barn. De innehåller Ray-Bans förväntade designkvalitet och ger samtidigt ditt barn en cool  modeaccessoar som de kommer att älska att bära!

 

Vårt SmartBuy Kids-sortiment är en fantastisk lösning för dem som söker prisvärda glasögon utan att kompromissa med kvaliteten. Vi är stolta över att vår kollektion ger barnen det nödvändiga skyddet samtidigt som vi ser till att detta skydd upprätthålls tack vare produktens hållbarhet. 

 

Oakley barnsolglasögon, precis som sina motsvarigheter i vuxenstorlek, en mängd olika glasfärger, vilket innebär att en aktiv förälder kan matcha sitt barn samtidigt som ditt barn får ett par glasögon som även låter dem leka och sporta aktivt. Om du gillar solglasögon från Oakley bör du kika in på vårt sortiment av deras utbud för barn.

 

Är det dåligt för barn att bära solglasögon?

Svaret på denna fråga kan tyckas självklart för andra, men för vissa råder det fortfarande tvivel. Svaret är i alla fall absolut inte, tvärtom! Det är skadligt för barn att inte bära solglasögon. Vi känner till de skador som UV-strålar kan orsaka på en vuxens ögon, så varför skulle ett barns ögon vara annorlunda? Barn är mer känsliga för solljus än någon fullvuxen person, och det gör det ännu viktigare för dem att bära solglasögon när de utsätts för solen. 

 

En viktig aspekt som ofta går obemärkt förbi är att barn tillbringar mycket mer tid utomhus än genomsnittet av vuxna på grund av skolans lekar, sport och allmänt pyssel i trädgården eller parken. Detta innebär att de dagligen utsätts för mer UV-ljus än vuxna och därför kanske behöver skyddet ännu mer. Barns hud runt ögonen och ögonlocken är känsligare och mycket mer sårbar för UV-strålar. Dessa skador kan med tiden förvärras och leda till långsiktiga ögonproblem som grå starr och makuladegeneration, vilket kan göra synen suddig och färgerna tråkiga. Kortsiktiga biverkningar är också ett mer omedelbart problem och omfattar fotokeratit som kan liknas vid solbränna på ögat. 

 

Hur väljer du solglasögon för barn?

Med tanke på alla ovanstående punkter är det uppenbart att när du väljer solglasögon för barn måste du se till att du kontrollerar vissa funktioner för att de ska vara värda din tid. Det viktigaste, före utseendet, är funktionen. Den viktigaste funktionen är utan tvekan UV-skydd. Det bör vara det första du bör kontrollera och utesluta solglasögon som inte ger tillräckligt med UV-ljusskydd, även om de ser ut som de gör.

 

För det andra ska du se till att solglasögonen är tåliga. Aktiva barn kommer att göra lätt för ett par solglasögon som inte sitter ihop på ett bra sätt. De måste vara tåliga mot stötar och tillverkade av ett material som håller länge, till exempel acetat, plast och metall. Välj en glasbeläggning, till exempel en antireissbeläggning, för att förlänga glasens livslängd och undvika störande märken. Du bör också tänka på vilken typ av aktiviteter dessa solglasögon för barn kommer att användas till, och välj en färg som förbättrar vissa aspekter av synen som kontrast och skärpa. Om det är här ditt fokus ligger kan du begränsa din sökning och titta direkt på våra sportsolglasögon för barn

 

Det är bra att ha rätt par UV-solglasögon för barn, men du måste också se till att de är villiga att bära dem! Att låta dina barn vara med i urvalsprocessen är ett säkert sätt att se till att de är entusiastiska över solglasögonen och är mer benägna att ha dem på sig vid de tillfällen och de dagar då de är som är viktigast. Se till att de också ser dig bära dina solglasögon, för att föregå med gott exempel är ett av de mest kraftfulla sätten att övertyga barn om att följa med på hälsosamma vanor. 

 

Vilket UV-skydd bör solglasögon för barn ha?

Solglasögon för barn har en UV-skyddsnivå som beror på vilken kategori de tillhör. Kategorierna sträcker sig från 0-4, där 4 är den högsta skyddsnivån. Barnsolglasögon som faller i kategorin 0-2 är bra för stilen och ger ett mycket minimalt skydd mot UV-ljus, men är inte rätt val om dina barn befinner sig i en miljö med betydande solexponering. Tänk på det så här - du kanske är okej med en solkräm med lägre solskyddsfaktor för ditt barn om de inte vistas i starkt solljus, men så fort de befinner sig i en annan och mer solig miljö skulle du täcka dem från topp till tå med den solkräm med högsta solskyddsfaktor som du kan hitta i skåpet, eller hur? Dina ögon behöver samma nivå av vård och tyvärr är solkräm inte säkert för ögonen, så solglasögon för barn är lösningen! För optimalt skydd bör du välja solglasögon i kategori 3 eller 4.

 

Varför Är Rätt Val Av Solglasögon Till Barn Så Viktigt?

Barnens ögon är känsligare och mer sårbara för skadliga UV-strålar än vuxnas. Därför är det av yttersta vikt att välja de bästa solglasögonen till barn som inte bara är snygga utan också ger optimalt skydd. När du väljer solglasögon till barn hos SmartBuyGlasses kan du vara säker på att du får en kombination av säkerhet, komfort och stil. Med ett brett utbud av barnvänliga designer och rammaterial som tål lek och äventyr, blir det enkelt att hitta det perfekta paret för ditt barn. Skydda deras ögon med kvalitet och stil, och låt dem utforska världen med fullt förtroende.