Home/Glasögon/Cat Eye
Grid banner
Filtrera & Sortera

Cat-Eye Glasögon

7,586
  • Blåljusglasögon
  • Progressiva
  • Värde kollektion
  • Nyhet
  • Virtuell Prova-På
  • Klara bågar
Filtrera & Sortera
Sortera
Populära val
I lager
Nyhet
Virtuell Prova-På
Värde kollektion
Kön
Barn
Dam
Herr
Rea
Billiga glasögon
Outlet
Utförsäljning
Märke
Populära Märken
Alla Märken
Detaljer
Form
Ansiktsform
Färg på båge
Blå
Brun
Burgundy
Genomskinlig
Glitter
Grå
Grön
Gul
Guld
Gunmetal
Lila
Mönster
Orange
Regnbåge
Rosa
Roséguld
Röd
Silver
Svart
Tortoise
Tvåtonad
Vit
Typ
Glastyp
Material på båge
Storlek
XS
S
M
L
XL
41 mm61 mm
Pris
192 kr9976 kr

Cat-Eye Glasögon

Decennier må ha gått men cat-eye glasögon kommer att fortsätta att vara populära. Det första paret med cat-eye-bågar kommer redan på 1930-talet.  Då amerikanska filmskaparen och designern Altina Schinasi tog på sig uppgiften att ge glasögon en ny stil med eleganta och extravaganta bågar. 

 

Inspirerad av de berömda maskerna som bars i Venedig skapade Schinasi en ny bågform som är mycket populär och trendig än idag. 

 

På 1940-talet kallades cat-eye glasögon för Harlequin och hade en distinkt tjock ram och rektangulära glas. Glasögonens hörn kännetecknades av gulddetaljer. Under 50-talet ökade cat-eye-glasögon ännu mer i popularitet och sågs på flera celebriteter. Det var under dessa år som efterfrågan på cat eye-glasögon med receptbelagda glas ökade exponentiellt. 

 

Det var dock inte förrän på 60-talet, tack vare Audrey Hepburns ikoniska roll, som solglasögon i cat eye-modell blev riktigt populära. Glasögon som fullkomligt utstrålade sofistikering, elegans och stil med överdimensionerade solglasögon i cat-eye-form som alla ville ha tag på. 

 

Sedan dess har cat-eye glasögon fortsatt öka i popularitet med djärvare och tuffare modeller. Hos SmartBuyGlasses hittar du ett bredd utbud av glasögon och receptbelagda glasögon med cat eye-modell. Vilket par blir dina nya favoriter att klicka hem? 

 

När blev cat-eye glasögon populära?

Cat-eye-glasögon har varit populära genom tiderna och än idag och kommer säkerligen att fortsätta att vara populära även i framtiden. Dessutom har vintagebågar blivit alltmer populära, med en uppdaterade för att matcha med de aktuella trenderna. 

 

Det var förmodligen under 50-talet som cat-eye-glasögon kom att bli riktigt trendiga då de passade den nya looken för kvinnor. Till och med lyxiga modehus som Dior hoppade på vågen och tillverkade snygga cat-eye-bågar. 

 

Under 60-talet fick cat-eye bågen ännu en boost då större solglasögon blev allt mer populärt bland kvinnor. Det var en helt ny stil som gav genklang åt en sexig, elegant och fri kvinna.

 

Vilken ansiktsform passar i ett par cat-eye-glasögon?

Cat-eye-bågen har återkommit under årens lopp och många har skapat olika designer med retro-stilen i fokus. 

 

För att hitta rätt silhuett för dig måste du först och främst fastställa vilket ansikte du har. Börja med att ställa dig framför spegeln med en tvål eller ett läppstift och rita upp ditt ansikte. Du upptäcker då vilken bild som är mest lik den kontur du har ritat: rund, oval, fyrkantig eller till och med hjärtformad. Du kan alltid hänvisa till vår guide för ansiktsformer som referens.

 

Då klassiska cat-eye-bågen har kantiga linjer passar retro-stilen utmärkt till runda eller ovala ansikten. Med ett ovalt ansikte kan du i stort sett använda vilken båge som helst och med solglasögon eller glasögon med cat eye passar ett par lite större glasögon bäst - undvik dock allt för överdimensionerade bågar. Du kanske hittar ditt nästa par receptbelagda cat-eye-glasögon hos Gucci

 

Ett runt ansikte kan också skapa en kontrast till en kantig ram med cat-eye, vilket skapar en balans mellan dina ansiktsdrag och glasögonen. Med runda glasögon kan du riskera att dina drag ser ännu rundare ut - så varför inte lägga till lite edge? Vår Value Collection erbjuder en rad olika bågar som du kan hitta i alla former och storlekar, däribland snygga och trendiga cat eye-bågar!

 

Även om cat-eye-ögon passar bäst till ovala eller runda ansikten kan den här modellen också smickra ansikten med rundare form samt för dem som har mer kantiga ansiktsdrag, som t.ex. fyrkantiga ansikten. 

 

Med ett fyrkantigt ansikte vill du gå åt motsatt håll som med ovala eller runda ansikten. Välj cat-eye båge med en mjukare och rundare kant - undvik den fyrkantiga looken. För en en smart och elegant look rekommenderar vi att välja ett par vintagebågar i klassiskt svart eller snyggt sköldpaddsmönster. 

 

Det finns så många varianter av cat-eye glasögon, upptäck ditt nästa nya par här för dam, herr och barn.  

 

Varför inte prova ett par snygga vintageinspirerade bågar i cat eye-modell med vår zFORT® Blue Light Blocking - för din vardagslook på jobbet?

 

Hur stylar man ett par cat eye-glasögon?

Ett par retro cat-eye-glasögon är ett par tidlösa bågar som länge dominerat bland glasögontrenderna. Kanske är du sugen på att testa ett par glasögon med transparent båge som smälter in med olika kulörer och outfits? 

 

Varför inte kombinera trenden med transparenta glasögon med en snygg båge i retrostil? Då borde du helt klar testa ett par transparenta cat eye-glasögon! Njut av dina läckra nya cat eye-bågar till vardags med receptbelagda glas eller unna dig ett par solglasögon i denna tidlösa modell. En sofistikerad, snygg och stilsäker glasögonmodell som lyfter varje outfit oavsett säsong.

 

Tack vare de mångsidiga designen kan du hitta ett par cat eye-glasögon som återskapar en nostalgiskt glamorös look från 1940-talet och eller samtidigt moderniserar din look med en fräsch twist.

 

Tips för dig som är ute efter ett par glasögon eller solglasögon i cat eye-modell:

 

• Att välja rätt form av cat-eye-glasögon för ditt ansikte. Cat eye-glasögon kan få dig att sticka ut med djärva linjer och framträdande färger, de kantiga dragen skapar en fantastisk kontrast till rundare ansikten. Varför inte prova ikoniska designers cat eye-bågar med eleganta men vågade Prada cat eye-glasögon?

 

• Till skillnad från glasögon med transparent båge kan du med cat eye-glasögon både klä upp eller tona ned din look med hjälp av makeup. Denna modell passar lika utmärkt med en casual vardagsoutfit och neutral makup som med en partyoutfit och ett djärvt rött läppstift.

 

• Välj rätt färg och rammaterial. Letar du efter en lätt ram som du kan komplettera med en formell look samtidigt som du behåller vintagekänslan? Varför inte prova ett par cat eye-glasögon i läcker metall? Om du istället vill krydda till det med det där lilla extra bör du definitivt prova ett par med glittrig båge.

 

Undrar du hur du kan prova olika cat eye-glasögon utan att behöva lämna ditt hem? Börja med att ta på det röda läppstiftet och prova alla våra solglasögon och glasögon virtuellt med vårt virtuella prova på-verktyg