Home/Glasögon/Blåljusglasögon
Grid banner
Filtrera & Sortera

Blue Light Glasögon

890
  • Blåljusglasögon
  • Progressiva
  • Värde kollektion
  • Nyhet
  • Virtuell Prova-På
  • Klara bågar
1-59 av 890 produkter
Filtrera & Sortera
  • Blåljusglasögon
Sortera
Populära val
I lager
Nyhet
Virtuell Prova-På
Värde kollektion
Kön
Barn
Dam
Herr
Rea
Outlet
Utförsäljning
Märke
Populära Märken
Alla Märken
Detaljer
Form
Ansiktsform
Färg på båge
Blå
Brun
Burgundy
Genomskinlig
Grå
Grön
Gul
Guld
Gunmetal
Lila
Mönster
Orange
Rosa
Roséguld
Röd
Silver
Svart
Tortoise
Tvåtonad
Vit
Typ
Glastyp
Material på båge
Storlek
S
M
L
XL
42 mm69 mm
Pris
269 kr6608 kr

Blue Light Glasögon

Vad är grejen med blåljusglasögon? I och med att våra dagliga aktiviteter förflyttats till digitala alternativ tillbringar vi långa timmar vid dator eller andra skärmar. Vi streamar våra favoritserier, scrollar igenom sociala medier, bläddrar igenom nyhetsartiklar, kikar på mail och tänker oftast inte på hur vilken påfrestning det innebär för våra ögon. Den ökade exponeringen för digitala enheter innenbär nämligen att våra hårt arbetande ögon blir torra, irriterade och känsliga samtidigt som de kämpar för att fokusera. Kanske har du hört talats om boven i det hela - blått ljus! 

 

Vad är blåljusglasögon?

Precis som solglasögon, blockerar Blue Light glasögon ut en viss typ av ljus som våra skärmar ger. Blåljusglasögon är speciellt utformade för att filtrera ut detta blå ljuset som kommer från våra skärmar och minskar mängden skadligt ljus som når våra ögon. 

 

Glasen har ett extra filter, till skillnad från vanliga glasögonglas, vilket skyddar dina ögon från  blåljusexponering. Denna typ av Anti Blue Light glasögon gör det därför möjligt för dig att arbeta eller studera framför digitala enheter under en längre tid, utan att du behöver oroa dig för de skadliga effekterna från det blåa ljuset. Blue Light glasögon med eller utan styrka som gör det möjligt för dig att arbeta med, studera vid eller sitta vid digitala skärmar under en längre tid utan att oroa sig för de negativa effekterna av blått ljus.

Hur funkar Blue Light glasögon?

Datorglasögon eller blåljusglasögon som det även kallas, blockerar blått ljus genom ett glas som har en lätt gul toning som motverkar blått ljus. Detta gör att annat ljus kan passera, men dina ögon hålls skyddade från de skadliga blåa ljuset. Anti Blue light glasögon minskar inte bara påfrestningen och överbelastning för dina ögon, de kan även minimera besvär som huvudvärk och trötthet.

 

Varför ska man använda blåljusglasögon?

Det finns många bra skäl till att använda Blue Light glasögon, och det finns flera situationer och användningsområden. Om du är en gamer, blir din spelupplevelelse förhöjd eftersom kontrasterna skärps. Om du dagligen arbetar framför datorn, kommer datorglasögon att reducera och minska påfrestningar och ögonspänningar som uppstår vid en lång dag framför skärmen. Oavsett din vardag eller livsstil, är blåljusglasögon en väl värd investering för att skydda dina ögon så som de är värda.