Grid banner
Filtrera & Sortera
Sortera
Populära val
Kön
Rea
Märke
  • Fendi
Alla Märken
Detaljer
Form
Ansiktsform
Färg på båge
Glas nyans
Blå
Brun
Grå
Grön
Typ
Glastyp
Material på båge
Storlek
L
XL
53 mm69 mm
Pris
2412 kr3616 kr

Fendi Sunglasses

Fendi grundades 1925 och har sedan dess etablerat sig som en av de främsta aktörerna inom modebranschen. De är framför allt kända för sina päls- och lädervaror, skor, dofter, klockor och glasögon. Det italienska lyxmodehuset är baserat i Rom och deras produkter är lika lekfulla som man kan förvänta sig. De har äventyrliga och djärva stilar som håller beundrarna på alerten.

 

Den utmärkande logotypen, som de har knutit till sitt varumärke på ett så skickligt sätt, har två F:n som står mot varandra. Det ena är i standardposition, medan det andra är upp och ner och vanligtvis visas med svarta och gul/guldfärgade färger som kontrast för att få det att synas. Logotypen, som du kan se på Fendi-solglasögon, uppfanns av Karl Lagerfield 1965, som då var kreativ chef och designchef för både Fendi och Chanel, som är en av de främsta designermärkena i världen. 

 

I modern tid är företaget fortfarande i händerna på familjen Fendi. Från de ursprungliga grundarna, Adele Fendi och hennes partner Edoardo, övergick vissa ansvarsområden till familjen Fendis fem systrar 1946, innan de övergick till en av systrarnas döttrar, och numera kreativ chef, Silvia Venturini Fendi.

 

Är solglasögon från Fendi bra?

Fendi har fortfarande en framstående ställning inom päls- och lädervaror, men är numera känd för sina vackert tillverkade accessoarer och glasögon. Du kan välja receptbelagda glasögon eller solglasögon med styrka. Fendi-solglasögon är erkända som ett högklassigt alternativ för alla som vill göra ett uttalande med designersolglasögon och lämna ett bestående intryck i omgivningens medvetande. Kvinnor över hela världen älskar dem och investerar i deras accessoarer som ett tillägg till sin accessoarslåda just av denna anledning.

 

Men det är inte bara varumärkets status som gör att detta företag sticker ut. Det är också deras höga krav på hantverk, som garanterar att de produkter som de erbjuder allmänheten är värda priset. Du hittar med bågar av antingen metall, plast eller acetat - så alla kan hitta något som passar. Metallramar tenderar att vara det mer lättviktiga valet och är ofta tunnare och erbjuder en mer lätt ramdesign, möjligt tack vare deras tålighet. Plast- och acetatramar är vanligtvis mer prisvärda och kan ge dig en hel rad färgalternativ att välja mellan.

 

Medan Fendi solglasögon historiskt sett har skapats för en elegant och sofistikerad kvinna, med en tydlig feminin inriktning, erbjuder de nu även fantastiska alternativ för män. Du kommer att hitta klassiska och välbekanta bågar för män som pilot och fyrkantiga, men också upptäcka effektfulla stilar som Fendi solglasögon med Cat Eye

 

Vem tillverkar Fendi solglasögon?

Fendi solglasögon har anslutit sig till några jättar inom modebranschen, vilket ger dig en viss indikation på deras närvaro i den miljön. De tillverkades tidigare av glasögonföretaget Safilo Group i Italien, som också tillverkar glasögonprodukter för bland annat Hugo Boss och Dior. År 2013 undertecknade de ett avtal på nio år som gör det möjligt för Safilo att tillverka Fendis karakteristiska design. De har också samarbetat med det eleganta koreanska solglasögonmärket Gentle Monster, vilket innebär att de bryter sig ut ur den europeiska modebubblan och sprider sina vingar på internationell nivå.

 

Nu är Thélios det företag som har fått förtroendet att designa, utveckla, producera och distribuera Fendi-solglasögon, vilket är den största glasögonspecialisten i världen. De delar ambitionen att forma Fendi till en ännu större kraft inom modeglasögonbranschen och att behålla det följe som de redan har samlat på sig under sina nästan 100 år fram till nu. 

 

Inflytandet från designinnovationen från de två tidigare nämnda stormakterna är uppenbart i de många olika trendiga stilar som du kan hitta Fendi-solglasögon i. Du kan njuta av olika former av ramar från standardformer som cat-eye och oversizade ramar till klassiska runda bågar och tidlösa rektangulära bågar. 

 

Hur ser man om ens Fendi solglasögon är äkta?

Som vi alla vet är händer det ofta att designermärken blir kopierade. De falska märkena på marknaden kommer aldrig ens i närheten av att matcha kvaliteten och detaljrikedomen hos de äkta märkena. På grund av detta vill du försäkra dig om att de Fendi-solglasögon du får är äkta, men hur kan du veta det? På SmartBuyGlasses säljer vi endast officiella designermärken, men vi förstår att vissa människor gillar att ta kvalitetskontrollen i egna händer. Det är därför vi vill beskriva de viktigaste sakerna att hålla utkik efter när du bedömer dina nya solglasögon för äkthet.

 

Innan du tar ut dina Fendi-solglasögon ur förpackningen vill du först och främst kolla in paketeringen. Riktiga Fendi-solglasögon kommer i en märkesförpackning med logotyp och typsnitt som matchar det som företaget vanligtvis använder. Håll ett öga på textens avstånd och justering eftersom detta kan vara ett avslöjande tecken på att de är förfalskade. Du kommer också att se ett äkthetscertifikat i form av ett kort som stolt visar upp ett Fendi-hologram på baksidan. Det sista du bör notera när det gäller förpackningen är om den innehåller en rengöringsduk med en matchande Fendi logotyp. Om så inte är fallet är det med sannolikhet en falsk kopia. 

 

När du har bekräftat att förpackningen är legitim och du har tagit ut dem ur lådan finns det ytterligare några saker du kan undersöka för att lugna dig. Ta en titt på solglasögonens inre delar, det vill säga insidan av bågen och brännarmarna. Äkta Fendi-solglasögon ska ha "Made in Italy" och "FENDI" tryckt på dem, samt CE-bokstäver på den högra tinningarmen. Det sista förslaget är det mer krångliga. Du bör titta på metalldelarna i dina solglasögonens näsdubbar och kontrollera att det finns en ingraverad Fendi logotyp synlig. 

 

Det enda som återstår är att hitta det perfekta paret och njuta av dina lyxiga nya Fendi-bågar. Använd vårt virtuella prova på-verktyg för att se vilka Fendi-solglasögon som passar ditt ansikte och din ansiksform bäst innan du beställer hem.