Home/Glasögon/Oh My Woodness!
Grid banner
Filtrera & Sortera
Sortera
Populära val
Kön
Rea
Märke
  • Oh My Woodness!
Alla Märken
Detaljer
Form
Ansiktsform
Färg på båge
Typ
Glastyp
Material på båge
Storlek
S
M
46 mm52 mm
Pris
381 kr849 kr

Oh My Woodness! Glasögon

När du köper ett par coola glasögon från Oh My Woodness!-kollektionen bidrar du till att plantera livsavgörande träd i Haiti, Madagaskar eller Nepal. SmartBuyGlasses arbetar tillsammans med Eden Projects för att motverka den stora avskogning som pågår i världen och hjälpa utsatta samhällen runt om i världen få tillgång till livsviktiga resurser.

 

Alla produkter i Oh My Woodness!-kollektionen har noggrant designats för att ta tillvara på det unika utseendet och egenskaperna i trä och bambu. Oh My Woodness!-kollektionen erbjuder en stor mängd olika glasögon i trä där vi tar tillvara på det naturliga utseendet från trä och bambu i kombination med en mängd olika färger, allt för att skapa en kollektion som ser helt fantastisk ut och som samtidigt gör att du kan gå runt på stan stolt medveten om att du är med och gör skillnad!

 

Alla träglasögon från Oh My Woodness! kommer med GRATIS glas.

 

Eden Reforestation Project

Eden Project har trädplanteringsprojekt runt om i världen där avskogning har blivit ett stort problem. De arbetar nära tillsammans med lokala samhällen för att säkerställa långvariga lösningar som gör ordentlig skillnad. Dem största utmaningarna med avskogning är de problem som det orsakar för folk beroende av skogen. Ofta är människorna som påverkas allra mest redan fattiga och lever i underutvecklade delar av världen där skogen är en livsavgörande naturresurs för att kunna överleva. Familjer kämpar med få resurser och är beroende av skogen för att bygga hus, bränsle, värme och jordbruk. Det är lätt att förstå varför man då hugger ner stora skogsområden för att klara sig kortsiktigt, men det orsakar långsiktiga problem för skogsmiljöer. De negativa konsekvenserna märks redan tydligt genom stora översvämningar, erosion och nya ökenområden.

 

Eden Projects erbjuder lösningar till dessa samhällen på två olika sätt, utbildning för lokalbefolkningen så de förstår varför det är viktig att underhålla skogen. Lokalbefolkningen måste förstå och tro på att trädplantering kommer med flera positiva effekter. Detta kompliceras då många lever i stor fattigdom och därav är långvariga relationer med lokalbefolkningen nyckeln för att lyckas. Eden Projects anställer lokalbefolkningen för att sköta trädplanteringen, detta för att ge dem en stabil inkomst för mat, husrum och mediciner.

 

Den andra nyckelkomponenten för att lyckas är finansiering, Eden Projects är mycket tacksamma för alla donationer, stipendier och partners som fortsätter hålla projekten i liv och lösa problemen med avskogning.

 

Varför ska man välja glasögonbågar i trä?

1. Ekovänligt - Glasögon i trä är ett utmärkt val om du vill minska ditt egna ekologiska fotavtryck. Träglasögon påverkar miljön mindre än glasögon i plast, metall eller acetat. Trä är en av de mest miljövänliga materialen om träden avverkas på rätt sätt. Tillverkningen av glasögonbågar i trä är mer hållbart, kräver mindre kemikalier och energi. Dessutom får du den extra positiva egenskapen av att dem är biologiskt nedbrytbara och behöver inte ligga på en stor soptipp i århundraden till skillnad mot plast- och metallbågar.

 

2. Innehåller få skadliga substanser - Trä är naturligt ett mer hållbart material då det krävs mindre substanser för att säkerställa en lång hållbarhet för konsumenten. När man tillverkar plast och metall krävs det kemikalier som bildar giftigt avfall för miljön. Trä är för den största delen inte i behov av samma process med kemikalier för att kunna användas. En stor fördel för dig som konsument när du köper coola glasögon i trä är att du minskar din dagliga exponering för dessa kemikalier, dina bågar i trä är mindre sannolika att skapa hudirritation, perfekt för något du kommer ha på dig varje dag.

 

3. Slitstarka - Träglasögon är mer slitstarka, vi kan inte nog poängtera hur otroligt bra materialet är. Med rätt beläggning på träet håller de sig så gott som nya en lång tid framöver, så du kan njuta av ett par riktigt coola glasögon i trä i flera år. Trä tål dessutom värme, vatten och korrosion. Om du är intresserad att hitta det mest hållbara trämaterialet rekommenderar vi att du spanar in våra glasögon i bambu. Bambu är ett utmärkt val eftersom det erbjuder hög hållfasthet och till och med har större draghållfasthet än stål. Var inte orolig över att du behöver ta hand om dina glasögon på något speciellt sätt, det krävs minimalt med underhåll för att de ska se nya ut. Plast blir snabbt sämre med tiden och förlorar då sin hållfasthet och metall vrider sig med tiden - glasögonbågar i trä är därför inte bara mode utan också ett väldigt funktionellt alternativ.

 

4. Alla bågar är unika - Trä är ett speciellt material, inga två glasögonbågar är den andre lik, inte ens om dem är tillverkade av samma träd. Alla träglasögon har sitt egna mönster, så genom att köpa coola glasögon i trä kan du alltid vara säker på att vara unik!

 

Att handla hos SmartBuyGlasses

Handla dina nya träglasögon från Oh My Woodness!-kollektionen utan oro, alla glasögonbågar i trä kommer med två års garanti samt 100-dagar retur. Du kan dessutom få alla glasögonbågar från oss med blåljusfilter, lägg bara till zFORTⓇ blåljusfilter i kassan och skydda dina ögon mot det skadliga blåljuset. Om du är osäker på vad du behöver för styrka kan du alltid fråga någon av våra online-optiker, de finns alltid tillgängliga för att svara på dina frågor.


Med alla våra guider och verktyg, är vi säkra på att du kommer hitta de glasögonbågarna som är perfekta för just dig! Om du är nyfiken på hur bågarna kommer se ut på dig, testa vårt Virtuell-Prova-På verktyg och få en 180-gradig bild av hur de ser ut på dig direkt på din skärm. Handla smart på SmartBuyGlasses Sverige!