Hitta det du älskar

Välj från vårt omfattande utbud av över 200 märken med bästa prisgaranti, interna optiker och virtuell prövning

 RB2140 Original Wayfarer 901

Ray-Ban®

RB2140 Original Wayfarer 901

1595 kr 1947 kr

Köp solglasögon
 Kensington AC32B

SmartBuy Collection

Kensington AC32B

525 kr 882 kr

Köp Glasögon
 Oasys 6 Pack

Acuvue

Oasys 6 Pack

414 kr/box

Köp kontaktlinser

Nöjda kunder

Fantastiskt

Baserat på 4,879 recensioner
 • 07/19
  Snabb och bra service!
  Snabb och bra service!
  Robert
 • 07/15
  Enkelt att köpa en snygg glasögonbåge…
  Enkelt att köpa en snygg glasögonbåge som jag inte hittade i affärer i Sverige. Bif ett nytt recept och allt blev perfekt. Dessutom bra pris.
  Lennart
 • 07/15
  Perfekta glasögon
  Perfekta glasögon, snabb leverans
  Pluskvam
 • 07/13
  Lätt att beställa och bra feedback från…
  Lätt att beställa och bra feedback från kundsupport.
  Andersson
 • 07/13
  Jätte nöjd
  Bra service
  Z A
 • 07/12
  Good
  It's fit well , I like it a lot.
  CK
 • 07/12
  Bra service
  Bra service och kvalitet
  Kund
 • 07/10
  Lätt att beställa med ett superbra…
  Lätt att beställa med ett superbra resultat
  jan georgenson
 • 07/10
  Progressiva solglasögon
  Bra pris och snabb leverans. Skickade in mitt recept och visste redan på förhand vilka bågar jag ville ha. Det gick väldigt smidigt.
  Stefan
 • 07/10
  bra köp
  blev nöjd ned köpet
  Samuel Bojang
 • 07/10
  Ray ban boyfriend
  Snabb och smidig leverans
  Oscar Gustafsson
 • 07/09
  Bra hemsida
  Bra hemsida
  Ulf Lidbeck
 • 07/09
  Snabb leverans
  Snabb leverans, överträffade mina förväntningar.
  Anna Fd Blad Martinsson
 • 07/09
  Köpte solglasögon med likadan båge som…
  Köpte solglasögon med likadan båge som mina vanliga, i fysisk optikerbutik. Solglasögonen med samma progressiva styrka kostade en fjärdedel av priset som mina vanliga! Dock har mina vanliga glasögon snäppet finare glaskvalitet!
  Magnus Pettersson
 • 07/09
  De levererar vad som förväntas
  De levererar vad som förväntas. Kan inte be om mer än så
  Anders Karlberg
 • gq
 • glamour
 • bloomberg
 • vogue
 • esquize
 • huffpost

Glasögon

Ta bort ansträngningen av att handla glasögon och byt till SmartBuyGlasses, onlinebutiken för glasögon som erbjuder alla de mest populära internationella och lokala designers och varumärken till bästa pris och endast online. Vi har tänkt på allt, inklusive hur vi kan kontrollera att det nya glasögonparet som du har blivit helt kär i helt passar ditt ansikte och hudton med 'Virtuell Prova-På'. Du kan ladda upp en bild av ditt ansikte direkt till vår hemsida och sedan ladda vilken typ av glasögon som helst, inklusive vårt omfattande sortiment av solglasögon, direkt på ditt eget ansikte för att kontrollera att de verkligen ser så fantastiska ut som du trodde att de skulle. Och låt inte priset stoppa dig.

Vi garanterar inte bara det bästa priset i hela vårt sortiment från alla märken som du älskar, men du kan också köpa ditt nästa par receptbelagda glasögon, inklusive receptbelagda solglasögon, med Klarna. Du får dina nya favoritramar till bästa möjliga pris och betalar dem sedan bekvämt i den takt som bäst passar dig. Välkommen till det nya sättet att handla glasögon för människor som vill ha det mest överkomliga priset för de senaste stilarna.


Hur man får glasögon

Om du har insett ett behov av lite hjälp med din syn, är det första stoppet du bör göra hos din lokala optiker. En optiker är vårdpersonal som är specialiserad på ögat, särskilt i sjukdomar, skador och systemiska strukturer i ögat inklusive styrkan eller svagheten i din syn. De utför synundersökningar som syntester för att avgöra om du lider av tillstånd som närsynthet, långsynthet och astigmatism. Om du lider av närsynthet är föremål på nära håll skarpa och klara men föremål som ligger längre bort är ofta suddiga eller otydliga. Om du lider av långsynthet är objekt längre bort skarpa och klara och objekten närmare dig, särskilt text, kan vara svåra att urskilja. Personer med astigmatism lider av en krökning av hornhinnan eller linsen vilket resulterar i suddig syn upplevd på alla avstånd.


En optiker kan utföra din synundersökning åt dig och kontrollera dina ögons allmänna hälsa, upptäcka möjliga tecken på sjukdom och sätt att behandla dem. Om din optiker rekommenderar att du införskaffar glasögon för att hjälpa dig med din syn, kommer de att ge dig ett recept för korrigerande glasögon. Traditionellt skulle du sedan handla dina nya synkorrigerande glasögon hos optikern för det perfekta nya paret glasögon för att kunna se lite tydligare. Men tack vare SmartBuyGlasses behöver du inte nöja dig med höga priser eller ett begränsat urval av stilar och märken i Sverige längre. Istället kan du ta ditt glasögonrecept och sedan söka online i vår onlinekatalog över de senaste stilarna från märken och designers som Gucci och Michael Kors. Hos SmartBuyGlasses kan du hitta glasögon för alla korrigeringar, till exempel, progressiva glasögon.


I vårt sortiment av glasögon hittar du damglasögon och herrglasögon samt ett sortiment av barnglasögon, tillgängliga för både plano och slipade glas. Alla våra stilar är utvalda från världens bästa och mest populära varumärken inklusive Ray-Ban och Oakley.


Om du aldrig har haft glasögon förut kan det kännas lite överväldigande att behöva hitta en ramform och färg som passar din ansiktsform. De flesta människor tar med sig en vän eller familjemedlem när de provar glasögon. Att få någon annans åsikt kan vara till stor hjälp när du provar många olika stilar. Det är praktiskt att ha någon med sig som kommer ihåg hur wayfarer-paret såg ut kontra den klassiska aviator stilen som du provade innan och sedan ge dig en objektiv åsikt om vilka som passar bäst till din hudton och ditt ansikte. Eller, det var i alla fall så det brukade vara. Nu kan du faktiskt söka igenom vårt kompletta utbud online och sedan se dom direkt på din egen selfie för att själv kontrollera hur fantastiska dina nya cat-eye glasögon faktiskt ser ut. Det är vårt virtuella prova-på verktyg som förenklar för dig att fatta ett genomtänkt beslut om dina nya glasögonramar. Att köpa glasögon online är snabbare, enklare och billigare än att handla i butik.


Men hur kan du vara säker på att du väljer rätt ram? Människor som använt glasögon i flera år kan ha en viss stil som de föredrar men hur passar glasögonen verkligen mot din ansiktsform och din hudton? Väljer du den bästa glasögonstilen?


Låt oss börja med den mest klassiska glasögon stilen: ramlösa ramar. Ramlösa ramar passar faktiskt alla men de är inte för alla. För att bära ramlösa glasögon måste du vara ganska självsäker och vissa föredrar tjockare ramar för att hjälpa balansera ansiktsformen eller för att accentuera färgen på ögonen eller håret. Om du funderar på ramfria glasögon måste du se till att linsens storlek kompletterar din ansiktsstruktur. Generellt sett bör du alltid luta dig mot en form eller struktur som är exakt motsatt av ditt faktiska ansikte när du väljer en ramstil. Genom att välja en form eller stil som är rundad när du har ett kvadratisk ansikte hjälper till att balansera ut snarare än att betona dina naturliga vinklar på samma sätt som människor med ett runt ansikte drar nytta av mer vinklade ramar. Ramlösa glasögon är enkla att välja eftersom allt du behöver oroa dig för är glastypen och storleken.


Om du inte är intresserad av den ramlösa stilen finns det tusentals andra stilar, färger och former du kan välja mellan som erbjuds av toppen av design som Ralph Lauren och Tom Ford glasögon. Som med ramlösa glasögon, när du letar efter en smickrande stil och form, välj alltid något som är precis motsatsen till din naturliga ansiktsform. Till exempel, om du har ett längre ansikte (som i längre än det är brett), kommer du inte att vilja ha en stor och tjock ramstil som sträcker sig längre än ansiktet. Att välja en sådan ramform kommer att förstärka hur långt ditt ansikte är, vilket gör att det verkar smalare än det faktiskt är. Har du en lång och smal ansiktsform vill du titta på mer rundade ramstilar som den klassiska clubmaster-stilen och halvramsdesignen. Dessa stilar av ramar balanserar din naturliga form och introducerar några mjuka kurvor i ditt ansikte, mjukar upp det och breddar det snarare än att härda och smalna av dina drag. Om du funderar på polariserade solglasögon, para ihop mörkare linsfärger med mörkare hud- och hårtoner snarare än ljusare hud och hår.


För alla med en bredare ansiktsform, som den klassiska hjärtformade ansikts typen som är bredare vid kindbenen och sedan smalare vid hakan, överväg en mer rektangulär ram för dina glasögon. Om du letar efter damglasögon behöver du inte välja en maskulin och kantig stil för att hitta något smickrande (om det naturligtvis inte är det du letar efter, i vilket fall du har spikat den mest smickrande stilen för din naturliga ansiktsform). Det finns gott om mjuka och klassiska stilar av märken och designers som Versace och Dragon som erbjuder dig de vinklar som ser bäst ut i din ansiktsform utan att ge en för stark look. Återigen, för ljusare hudtoner, välj en ljusare färgad lins och ram som sköldpaddsskal och grå linser.


Om du älskar utseendet på den klassiska glasögonstilen aviator, har du tur eftersom de passar nästan alla. Ansiktsformerna som de verkligen passar inkluderar det fyrkantiga ansiktet som vanligtvis passar runda ramar som det klassiska John Lennon-utseendet. Naturligtvis behöver du inte gå fullt ut med John Lennon stilen för att uppnå en smickrande ram och om du inte alls är förtjust i runda glasögon, är aviators den klassiska "go-to" som är perfekt för din ansiktsform.


Tillsammans med vårt utbud av receptbelagda glasögon och polariserade linser erbjuder vi även blåljusglasögon. Blåljusglas är normala glas som har behandlats med en speciell ytbehandling som är utformad för att filtrera bort hårt ljus som avges från enheter med blått ljus som din datorskärm. Blått ljus har associerats med ögontrötthet och huvudvärk och ibland försämras synen över tiden på grund av muskelspänningen i ögat. I kassan kan du enkelt lägga till zFORT™ blått ljusblock i alla designramar du väljer, perfekt tillägg om du arbetar framför en datorskärm hela dagarna eller använda som gaming glasögon.


Bläddra i vårt kompletta sortiment av billiga glasögon online och testa dina favoritpar när du köper. Få det bästa priset i hela vårt urval, garanterat, och njut av gratis 100-dagars retur om du råkar köpa fel stil eller färg för ditt ansikte. Vi är det nya, enklare och mer överkomliga sättet att få de mest populära glasögonen och ramarna till bästa möjliga pris.


Läs mer Läs mindre