Home/Glasögon/Ray-Ban
Grid banner
1-59 av 1080 produkter
Filtrera & Sortera
Sortera
Populära val
Kön
Rea
Märke
  • Ray-Ban
Alla Märken
Kollektion
Detaljer
Form
Ansiktsform
Färg på båge
Typ
Glastyp
Material på båge
Storlek
S
M
L
XL
45 mm62 mm
Pris
708 kr3662 kr

Ray-Ban Glasögon

Ett av de mest beundrade märken för designglasögon och älskade bland många är glasögon från Ray-Ban. Varumärket är kända för sin förmåga att tillverka glasögon och solglasögon av hög kvalitet som ger en klassisk och tidlös look.

 

Företaget började sin resa till världen 1936 i Rochester New York och ägs nu av Luxottica, en av världens ledande tillverkare av premiumglasögon. Ray-Ban glasögon har sitt huvudkontor i Milano, Italien - även känt som världens modehuvudstad, och är mest kända för sina glasögonmodeller Aviator och Wayfarer

 

Ray-Ban-glasögon har en mycket faschinerade historia kring hur företaget grundades, båda inom och utanför designglasögonvärlden. År 1929 arbetade en överste i den amerikanska flygkåren vid namn John A. Macready tillsammans med Bausch & Lomb, en tillverkare av medicinsk utrustning, för att skapa ett par solglasögon som var anpassade för flygning. Han behövde framför allt att solglasögonen skulle minska de blåa färgerna på himlen och den bländning som uppstår under flygningar. Dessutom behövde han se till att glasögonen inte skulle imma för att inte distrahera piloterna. År 1936 föddes Aviator, det första av Ray-Bans mästerverk, med gröntonade glaslinser och bågar av plast.

 

Har alla Ray Ban glasögon glasliner?

Alla Ray-Ban-glasögon har dock inte glaslinser. På SmartBuyGlasses har vi ett stort utbud av glas av antingen CR39- eller högindexplast som du kan välja mellan när du köper dina nya glasögon. Du kan välja mellan 8 olika alternativ, alla med viktiga egenskaper så det finns något som passar för olika behov. Vi har även vårt egna varumärke Arise Clarity HD som erbjuder kvalitetsglas med klarhet, komfort och tålighet.

 

Men är plastglas verkligen tillräckligt bra? I många människors ögon är de faktiskt överlägsna tack vare ett flertal fördelar. För det första är plastglas mycket lättare, vilket gör att de sitter bekvämare i ansiktet.

 

Tyngre glasögon har ofta en tendens att glida ner och falla av ansiktet, vilket riskerar att skada dina dyrbara glasögon. De är också mycket mer tåliga i den bemärkelsen att de sällan spricker och går sönder. Ett utmärkt alternativ för både vuxna och barn, upptäck våra Ray-Ban-glasögon för barn.

 

Eftersom plastglas av naturen är mindre reflekterande än glas är de också en bra lösning mot den bländning som många glasögonbärare drabbas av. Dessutom är de betydligt mer anpassningsbara eftersom de är kompatibla med ett större antal bågar, är lättare att färga och kan kombineras med särskilda funktioner, t.ex. transitionsglas. En av de främsta anledningarna till att människor väljer glaslinser är att plast är lättare att repa än glas. Numera behöver man dock inte oroa sig för detta tack vare att det finns särskilda, reptåliga beläggningar som du hittar bland valen under beställningsprocessen.

 

Hur mycket kostar Ray-Ban glasögon?

Hos oss hittar du receptbelagda Ray-Ban-glasögon online i ett brett prisintervall, så oavsett din budget kommer du kunna hitta det rätta paret för just dig. Precis som med många av våra andra designglasögon av toppkvalitet, t.ex. Tom Ford och Oakley, ger vår variation av produkter till och med den mest kräsna shopparen möjlighet att hitta det hon eller han söker. 

 

En av de bästa egenskaperna en nätbutik kan erbjuda sina potentiella kunder är bekvämlighet, vilket är ovärderligt. Vi strävar efter att kunna ge alla våra kunder detta genom vår returpolicy ger dig möjlighet att under 100 dagar att skicka tillbaka din produkt om du inte nöjd. Även om du är nöjd med produkten kan du fortfarande få 24 månaders garanti. Då återstår endast att försäkra dig om är att du får det bästa priset, eller hur? Om du hittar ett bättre pris någon annan stans på nätet än det pris vi har kommer vi att matcha det med vår bästa prisgaranti, vilket är ett fantastiskt sätt att se till att du får rätt pris för dina varor.

 

Se till att dra nytta av våra utförsäljningar och flash sale-artiklar för att få de bästa erbjudandena på Ray-Ban-glasögon och hitta de lägsta priserna på dessa designermärken som du hittar någonstans på vår webbplats. 

 

Var kan jag prova Ray-Ban-glasögon?

Om du har en smartphone eller dator till hands kan du alltid prova våra glasögon var du än befinner dig i världen! Oavsett var du sitter, står eller ligger ned kan du enkelt använda vårt virtuella prova på-verktyg för att se hur olika Ray-Ban-modeller ser ut på ditt ansikte. Det är superenkelt, följ bara de stegen på vår hemsida som guidar dig genom processen.

 

Innan du gör ditt val av Ray-Ban-glasögon bör du läsa igenom vår guide för ansiktsformer för att få en bättre förståelse för vilka bågformer som passar just din ansiktsform och som kompletterar ditt utseende bäst. Ta också en titt på vår guide om glasögontrender för att få den senaste modebilden med experternas hjälp. 

 

Inte helt bekväm med ditt val av Ray-Ban-glasögon? Oroa dig inte! Du kan använda vår virtuella provning med alla glasögon du hittar på vår webbplats, så använd verktyget för att testa och experimentera med nya stilar, färger och märken. 

 

Vart hittar jag receptbelagda Ray-Ban-glasögon?

Det har aldrig varit enklare att handla receptbelagda Ray-Ban-glasögon online. Välj helt enkelt dina nya glasögon, ange dina receptuppgifter i kassan och välj vilka glas du vill ha - så enkelt är det! Kanske saknar du information om pupillavstånd? Då har vi ett verktyg för det! Hos oss kan du enkelt mäta ditt pupillavstånd med hjälp av vårt onlineverktyg. Allt du behöver är en kamera och ett kreditkort i standardstorlek med magnetremsa.